maanantai 19. lokakuuta 2015

Telakoinnista

Tällä Foorumilla (ei sillä Itämaan viisaiden tietäjien http://www.maritimeforum.fi/) on jo annettu vihjeitä siitä, että on aika telakoida laiva lähitulevaisuudessa. Hallan rauta ruostuu (toisin kuin esim. Guzteitin ainakin Laitaatsillassa majaa viettävien varustajien mielestä) ja betoni rapistuu yllättävänkin nopeasti.

Hallan betonia Hallan saaressa.
 Edellisestä telakoinnista ei ole höyrypiirien mukaan kauaa (2010), mutta peräosan muutaman pistesyöpymän sekä muutaman pohjaventtiilin tiiveyden tarkistamiseksi laiva on tarkoitus nostaa ylös tulevan talven/kevään aikana. Samalla on tarkoitus puhaltaa ja maalata pohja (tämä on halvempaa kuin peltien vaihto; tosin tästäkin löytyy laitaan miehiltä näkemys) - miksei muutakin?! Suunitelmia on. Telakointi on tarkoitus toteuttaa Hätinvirran telakalla, jonka etusivultakin http://www.puumarin.fi/index.html löytyy varsin tuttu laiva. Kyseessä samapaikka, jossa mm. S/s Lauri vieraili 2013.

S/s Lauri telakalla 2013
Internetissä riehuvan Savolaisen Trollin pyynnöstä kuvia enemmän kuin tekstiä. Ohessa kuvia edellisistä telakoinneista vuodelta 2010 ja aikaisemmin - Milloin? Mitä on muuttunut kuvan ottamisen jälkeen!?






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

2023 - stiltje men inte alldeles tyst

Vaikka on välillä hiljaista tämän blogin osalta niin kokonaan sitä ei ole unohdettu. Varustamon kasvun vaatii välillä investointeja ajallise...