maanantai 10. huhtikuuta 2017

Islossning - om lossnar

Jääkahleista huolimatta epätoivoinen kunnostusurakka etenee. Kuten tavallista projekteilla on tapana kasvaa ja vanha oppi "vuotamatonta paikkaa ei pidä mennä sorkkimaan" pitää paikkansa. Kun vielä ymmärtäisi opit.



Viime syksynä aloitettu messin peruskorjaus on siirtynyt on rakennusvaiheeseen. Lattia on uusittu täysin ja seinät sekä katto saaneet uuden maalin pintaan. Pidetään kuitenkin jännitystä vielä yllä eikä paljasteta puolivalmista - sanomista tulee kuitenkin "perinnelaivailijoilta", jotka eivät itse ymmärrä laivojen historiasta mitään.

Valmiin laivan uumenista löytyy muutakin kivaa. Viime keväänä kattilan päältä uusittiin paljon venttiilejä ja pinnapultteja. Nyt harmia ovat aiheuttaneet tulitorvien vieressä olevat kattilan syöttöveden venttiilit. Nyt vihdoin molemmat venttiilit on saatu irti ja ne on tarkoitus korvata täysin uusilla venttiileillä. Irrotuksessa tulosta tuotti jälleen lämpö. Isojen happi-asetyleenipullojen hankkiminen on vaivalloista ja kallista. IKH onneksi tarjosi näppärän paketin, jolla mutterit ja pultit saadaan hehkumaan. Suosittelen laivanvarustajille hankittavaksi, jos isoja pulloja ei ole saatavilla.



Pinnapultit olivat kohtuullisessa kunnossa, mutta venttiili ei ole ollut irti hetkeen. Tai ainakin (asbesti)tiiviste on sen verran tiukasti kiinni. Venttiilien vaihtaminen aiheuttaa tietenkin putkituksen modifiointi, koska uudet venttiilit ovat erikokoisia. Jatkamme siis juotusharjoituksilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

2023 - stiltje men inte alldeles tyst

Vaikka on välillä hiljaista tämän blogin osalta niin kokonaan sitä ei ole unohdettu. Varustamon kasvun vaatii välillä investointeja ajallise...